Verspaning

Machinale bewerking van geconstrueerde delen doen we zo veel mogelijk in eigen huis. Vooral om grip te hebben op kwaliteit en levertijd. Voor het vlakken van framedelen en het uitkotteren van gaten hebben we twee CNC freesmachines staan. Voor het draaien van assen, bussen en aanverwante producten bestaat ons machinepark uit diverse CNC draaibanken. Door de juiste combinatie van vakkundig personeel en een goed machinepark, zijn wij in staat op topkwaliteit producten te leveren. Om de machines zo efficiënt mogelijk in te zetten maken we gebruik van CAD/CAM. Hiermee worden machinecodes offline geprogrammeerd, zodat de machines meer spindeluren kunnen maken.

CAD/CAM

Verspaningswerkstukken zoals pennen, bussen, flenzen en dergelijke nauwkeurig bewerkte delen kunnen op een vergelijkbare manier worden voorgeprogrammeerd. Ook hierbij is het doel om de stilstand van de machines zo veel mogelijk te beperken. Vanwege de hoge complexiteit die verspaningswerkstukken kunnen hebben heeft het offline programmeren op dit gebied meerdere doelen. Sommige werkstukken hebben zo een hoge mate van complexiteit dat het niet eens mogelijk is om deze aan de machine te programmeren. Daarnaast is de kans op fouten tijdens de productie in ons machinepark veel kleiner met gebruik van CAD/CAM software. De bewerkingen zijn namelijk allemaal van tevoren te simuleren, waardoor eventuele fouten vooraf worden gedetecteerd.

DRAAIEN

Met diverse CNC draaibanken zijn wij in staat om een breed scale aan precisieproducten te maken. Van een eenvoudige as met schroefdraad, tot een as met spiebaan en flens met draadgaten. Door middel van aangedreven en gekoeld gereedschap kunnen ook de freesbewerkingen op onze draaibanken uitgevoerd worden, zodat het werkstuk in één opspanning klaar is.

FREZEN

Voor het bewerken van complexe constructiedelen, zoals het frezen van aanlegvlakken en het kotteren van gaten hebben wij de juiste machine. De werkzaamheden die we uitvoeren lopen erg uiteen. Zo doen we regelmatig reparatie/revisiewerk, waarbij veel vakkennis is vereist om de werkstukken op te spannen. Ook complexe contouren die niet meer aan de machine te programmeren zijn komen voor. Daarvoor zetten we onze CAD/CAM software in om tot de beste resultaten te komen.

Bekijk onze werkstukken

Neem contact op

Heeft u een vraag aan onze afdeling Verspaning? Neem contact op via onderstaande gegevens.

verspaning@vaneijzerenmachinebouw.nl of bel 0113 352709