Verleden, heden en toekomst

VERLEDEN

De historie van P. van Eijzeren B.V. brengt ons terug naar Aagtekerke begin de twintigste eeuw. Daar nemen de broers Izaäk en Jan van Eijzeren de smederij over van hun vader en oom. Ze schrijven zich in 1919 in bij de Kamer van Koophandel. Er worden paarden beslagen, landbouwmachines gerepareerd en later ook landbouwmachines verkocht. Als Piet, de zoon van Izaäk in de zestiger jaren in het bedrijf komt splitst van Eijzeren op. Jan blijft in Aagtekerke en Izaäk koopt samen met Piet een smederij in Borssele. Daar ontstaan de bedrijfstakken landbouwmechanisatie en constructie.

In 1986 vestigt P. van Eijzeren B.V. zich op het industrieterrein Quistenburg in Borssele. Door de komst van het havengebied Vlissingen-Oost en de stijgende vraag naar moderne landbouwmachines ontwikkeld P. van Eijzeren zich steeds verder. De laatste twintig jaar gaat de groei samen met modernisering. Er komen twee nieuwe loodsen en een zelfstandige verspaningsafdeling. In 2016 wordt het mechanisatiedeel uitgebreid met een tweede vestiging in Zierikzee. In 2019 wordt het installatiebedrijf afgestoten en het eigen merk Fentum gelanceerd. Zo is P. van Eijzeren door de jaren heen uitgegroeid tot een modern en professioneel mechanisatie-, machinebouw-, en verspaningsbedrijf.

....................

Transportbanden

HEDEN

Vanaf 2021 is het bedrijf opgesplitst in een mechanisatie- en een constructie/machinebouwbedrijf. Zo is P. van Eijzeren door de jaren heen uitgegroeid tot twee moderne en professionele bedrijven, waar de vierde generatie inmiddels zijn intrede heeft gedaan. Klik hier voor meer info over het mechanisatiebedrijf.

Het constructie/machinebouw bedrijf richt zich op het ontwerpen en construeren van technische oplossingen voor de industrie, afvalverwerking, infra, op- en overslag en dergelijke. Dit varieert van een statische constructie zoals een bordes of een frame, tot een complete machine met bewegende delen en aandrijving. Door de gunstige ligging tussen Vlissingen en Terneuzen in, bevinden veel klanten zich in deze havengebieden. De persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak wordt door veel klanten als prettig ervaren. Door de technische kennis en ervaring van ons gedreven team, leveren wij allerlei uitdagende projecten op. Neem een kijkje op de projectenpagina om een indruk te krijgen van de reeds gerealiseerde projecten.

TOEKOMST

Wij willen een creatieve en praktische oplossing kunnen bieden voor alle technische uitdagingen die bij onze (potentiële) klanten spelen. Daarom gaan we onze kennis vergroten op het gebied van elektro en besturingstechniek. Door eigen producten te ontwikkelen waarbij deze technieken een belangrijke rol spelen, zal onze kennis op dit gebied geleidelijk toenemen. Deze kennis kunnen we vervolgens toepassen in de projecten.

Omdat we geloven in persoonlijke contact met onze klanten, is het belangrijk dat al onze medewerkers betrokken zijn bij het bedrijf en plezier hebben in hun werk. Daarom zullen we veel aandacht besteden aan het blijvend vernieuwen en door ontwikkelen van onze toekomstvisie en de medewerkers hier in betrekken. Ieder jaar maken we een jaarplan met concrete doelstellingen, investeringsplannen en andere heldere ideeën, waar alle medewerkers over mee kunnen denken.

Ons bestaansrecht ligt voornamelijk in de klant specifiek gebouwde constructies en machines, hierin zien wij dan ook een grote marktpotentie. Door het ontwerp modulair te maken, wordt zelfs klant specifieke machinebouw betaalbaar! Wij passen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ontwerpsoftware toe zodat wij ook in de toekomst voor toegevoegde waarde kunnen zijn voor onze klanten.