Stage metaal en techniek bij een erkend leerbedrijf

Stage metaal en techniek bij P. van Eijzeren te Borssele

Wij komen graag in contact met stagiaires die een opleiding volgen in de metaal en/of techniek. Ben jij benieuwd naar ervaringen van stagiaires die jou voorgingen? Ben jij de volgende die een stage metaal en techniek bij ons doet? Kijk dan hieronder en lees hun verhaal. 

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Stuur gerust een e-mail naar sgerritsen@vaneijzeren.nl

NIELS DE MEULMEESTER

Niels de Meulmeester is 18 jaar, volgt de opleiding werktuigbouwkunde niveau 4 en liep tien weken stage op onze constructieafdeling. Collega’s omschrijven Niels als ‘een nette, rustige jongen met goede wilskracht’. ‘Hij is erg leergierig en collegiaal in de omgang’. 

‘Door een klasgenoot ben ik terecht gekomen bij P. van Eijzeren constructie/machinebouw. Tijdens mijn stage heb ik voor mijn schoolopdracht een skid (installatie voor de procestechniek/procesindustrie) geconstrueerd. Hiervoor moest ik ook de voorbereiding uitvoeren zoals: het maken van een planning etc. Daarnaast heb ik bij meerdere projecten in de werkplaats geholpen zoals bij het maken van de mossels voor Bruinisse. Dit gaf mij de kans om overal een beetje mee te helpen/te leren.

Bij P. van Eijzeren heb ik leren lassen, daarnaast heb ik geleerd wat voor documenten er voor een project nodig zijn en hoe je deze gebruikt. Ook ben ik erachter gekomen hoeveel werk er verricht moet worden voordat een project daadwerkelijk in de werkplaats gefabriceerd wordt. Door zelfstandig te werken heb ik veel geleerd, ik kon hierbij wel altijd met mijn vragen terecht bij de planner/manager.

Het leukste vond ik mijn eigen stageopdracht omdat ik hier het hele traject heb meegemaakt. Daarnaast mocht ik een keer mee opmeten in België, ook dat was een hele ervaring. Tot slot heb ik meegeholpen aan de nabewerking van Indaver, doordat een engineer mij later meenam naar de klant kon ik mijn eigen werk echt terug zien.

JASPER WITTE

Jasper Witte is 17 jaar en volgt de opleiding junior accountmanager (BOL). Hij heeft tien weken stage gelopen bij onze collega’s op kantoor. Door collega’s wordt Jasper omschreven als een gedreven, enthousiaste jongen die ergens 110% voor gaat.

Ik woon op Borssele en had al eens contact gehad met de directeur, zo ben ik terecht gekomen bij P. van Eijzeren B.V. Vanuit P. van Eijzeren ben ik goed begeleidt, ik kon bijvoorbeeld altijd langskomen als ik vragen had. Had de ene collega geen tijd dan kon ik wel bij een andere collega terecht. 

Tijdens mijn stageperiode heb ik allerlei werkzaamheden uitgevoerd: zoals bewerkingen in het CRM systeem, het maken van mailingen, het afwerken van klachten, het organiseren van een open dag, het bezoeken van klanten en ik heb een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij P. van Eijzeren, heb ik geleerd hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat, daarnaast heb ik geleerd hoe je prioriteiten stelt en hoe je communiceert met collega’s. De grootste uitdaging was voor mij om een open dag te organiseren (dit is later afgelast wegens Covid-19). Deze open dag organiseren vond ik het leukste van mijn stage omdat ik hierbij veel vrijheid kreeg.”

JASPER NIEUWDORP

Jasper Nieuwdorp is 19 jaar en volgt de opleiding werktuigbouwkunde niveau 4  (BBL). Hij heeft een half jaar stage gelopen op onze constructieafdeling. Door collega’s wordt Jasper omschreven als een ‘super spontane en gemotiveerde jongen die zijn kennis zowel praktisch als theoretisch kan toepassen’.

“Ik ben bij P. van Eijzeren terechtgekomen door Arjan Duynkerke. Door hem ben ik tijdens mijn stageperiode ook begeleidt. Zodra ik vragen had kon ik altijd bij mijn stage begeleiders terecht. Voor mijn opleiding moest ik twee stageopdrachten uitvoeren; één groot project namelijk het aanpassen en mobiel maken van een RVS tankunit. Daarnaast heb ik onderzoek gedaan naar machines.

Constructiebankwerker lasser

Vanuit mijn bijbaan had ik al enige ervaring in de technische wereld. Bij P. van Eijzeren heb ik mijzelf verder ontwikkeld, zo heb ik geleerd hoe je werk precies voorbereidt/plant en ik kreeg praktische tips om mijn werkzaamheden nog beter uit te voeren. Ik heb allerlei werkzaamheden mogen uitvoeren zoals; lassen, fitten, branden, gutsen en planning/werkvoorbereiding. Wat het leukste is bij P. van Eijzeren? De werksfeer onderling met de collega’s. Een echte uitdaging/hoogtepunt was het op karwei gaan in Moerdijk om diverse leidingen en leuningen te monteren”.