Revisies, reparaties en aanpassingen

Revisies machinebouw 

Bij P. van Eijzeren voeren we machinebouw revisies uit aan shovelbakken, grijpers en containers, maar ook reparaties en aanpassingen aan onder andere landbouwmachines. 

KRAANHIJSSYSTEEM

Opnieuw een mooie uitdaging! Voor ZTZ Logistics hebben wij 3 rupskranen mogen voorzien van een hijssysteem, hiervan mochten de hijspunten niet buiten het kraanwerk komen.

Wij hebben dit opgelost met een scharnierbuis die tussen de rupsen valt. Bij het hijsen van de kraan in bijvoorbeeld het ruim van een schip komen de hijspunten naar buiten zodat de hijskettingen geen beschadigingen aan de rupsen kunnen veroorzaken.

Dit alles is gerealiseerd incl. certificaatwerk, waaronder o.a. een hijstest, ultrasoon lasonderzoek en onze gecertificeerde lassers!

AANPASSING B&E

Voor B&E gevelonderhoud hebben wij deze BE-combinatie een ‘upgrade’ mogen geven in de vorm van een nieuwe achterklep en een afsluitbare overkapping waar spullen in opgeslagen kunnen worden. Deze aanpassing is uitgevoerd om de afdeling steigerbouw te kunnen vervoeren. De overkapping is gemaakt m.b.v. Monopan panelen en extrusieprofielen, dit hebben wij in samenwerking met Allro-Plast carrosserieën mogen realiseren.

FENTUM ZIJHEF

Alles in eigen beheer voor ons merk Fentum;

Op de afbeelding is te zien hoe onze gecertificeerde lasser fentumonderdelen aan het lassen is. Na het laswerk wordt deze zijhef aan de zijkant van een Fentum spitmachine bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de eventuele combinatiemachine gedragen kan worden en daarnaast bepaald de zijhef de werkdiepte voor de combinatiemachine.

Meer informatie over deze fentum spitmachine? Klik hier!

VERBREDING STEYR

Voor een mechanisatiebedrijf hebben wij deze STEYR 6150 aangepast. De spoorbreedte is verbreedt naar 3000mm. Via GPS en een rijpadensysteem rijden landbouwvoertuigen altijd hetzelfde spoor. Hierdoor blijven de teeltbedden intact, wat de groei van de gewassen verbeterd. Deze toepassing wordt voornamelijk gebruikt in de biologische landbouw.

REVISIE WASWIEL

De zon, sneeuw en ijzige taferelen zorgde voor mooie plaatjes in Vlissingen-oost. In onze werkplaats is dit waswiel gereviseerd. Zo zijn de oude bakken weggebrand, de gaten weer gangbaar gemaakt en het plaatwerk is vervangen. Na de gedeeltelijke coating is het waswiel weer in samenwerking met Hoondert gemonteerd. 

 

CONTAINER BELADER

Voor de reparatie van deze containerbelader hebben wij diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo hebben wij de lagers van de stuurrollen en diverse profielen vervangen. Daarnaast hebben we de spanners vervangen om de band weer op spanning te zetten. De bestaande constructie is eerst gestraald om deze vervolgens te slijpen, lassen en opnieuw te coaten.

REPARATIE CRUSHER

Voor Access World Terminals B.V. hebben wij deze crusher gerepareerd. Deze crusher wordt gebruikt om grote ijzerertsen te breken. Deze crusher heeft eerst een route afgelegd door de verspaning- en constructieafdeling.
Uiteindelijk heeft ons montageteam deze crusher/breker op locatie gemonteerd.

REPARATIE KIPPER

Eind 2020 hebben wij deze Joskin kipper mogen repareren en mogen aanpassen aan de wensen van de klant.
Hiervoor hebben wij de complete bodem vernieuwt en het geheel opnieuw laten coaten.

Ook is de kraan verplaatst naar voren en verhoogd i.v.m. bereikbaarheid van het product in de bak.
Het bijkomende voordeel is dat er een doorlopend bordes is gemaakt v.l.n.r. wat de gebruiksvriendelijkheid voor de machinist vergroot.

REVISIE BOK

Voor Faasse Dredging B.V. hebben wij deze bok gereviseerd. Wij hebben verschillende werkzaamheden uitgevoerd voor deze revisie zoals: het verbussen van de draaipunten, het vernieuwen van assen en diverse laswerkzaamheden. Uiteindelijk is het geheel nabewerkt op een van onze CNC freesmachines.

VERVANGING ZEEF

In het koude maar ondernemende Vlissingen-oost hebben wij weer een mooi project uitgevoerd. Dit zeefdek hebben wij  vervangen, dit zeefdek wordt gebruikt in de op- en overslagactivteiten van zand, grind etc.

Voor de (de)montage hebben wij een permanente hijsbalk geplaatst. Deze hijsbalk die wij getekend en geconstrueerd hebben is getest, gekeurd en voorzien van certificatie.

HERSTELLEN SLEEPKOP

Voor het herstellen van deze sleepkop hebben we eerst alle slijtagedelen vervangen door Hardox. Daarnaast hebben wij de scharnierpennen opgewaardeerd. Ook hebben wij diverse aanpassingen uitgevoerd ter verbetering van de flow in de sleepkop.

PRODUCTIE SPITMACHINES

Na de uitstroombalken is ons montageteam nu druk bezig met het bouwen van de Fentum spitmachines. De eerste machines zijn voorgemonteerd, het ontvetten, chemisch reinigen en de coating voor deze spitmachines is gerealiseerd door De Muynck Techniek

De machines die verkocht zijn worden op wens van de klant voorzien van de gewenste accessoires. Ook wordt er 1 machine opgebouwd met smeervrije lagers in de stelen zodat we deze in het veld kunnen testen!

AANPASSING GRASMAAIER

Voor de aanpassing van deze op afstand bestuurbare grasmaaier hebben wij een extra maai arm toegevoegd. Deze beweegbare arm zorgt ervoor dat de ruimte rond bijvoorbeeld paaltjes gemaaid kan worden. Deze grasmaaier wordt ingezet om zonnepaneelvelden te kunnen maaien. 

REPARATIE SCHEPBAK

Voor de landbouwsector voeren wij diverse projecten uit. Zo hebben wij in het verleden deze en andere schepbakken in diverse maten geconstrueerd. Deze schepbakken kunnen ingezet worden in de landbouw maar ook in de industriesector bij bijvoorbeeld: heftrucks, verreikers etc. 

AANPASSING FAMALL

Voor deze klant hebben wij de spoorbreedte van deze FAMALL aangepast. Via GPS en een rijpadensysteem rijden landbouwvoertuigen altijd hetzelfde spoor. Hierdoor blijven de teeltbedden intact, wat de groei van de gewassen verbeterd. Deze toepassing wordt voornamelijk gebruikt in de biologische landbouw.