Projecten machinebouw

Voor alle bedrijven die producten produceren, bewerken of transporteren kunnen wij van toegevoegde waarde zijn. Door onze ligging tussen de havens van Vlissingen en Terneuzen hebben we veel klanten in de logistieke en productie sector. Bekijken onze projecten machinebouw pagina’s om een indruk te krijgen van onze expertise.

AFVALVERWERKING EN RECYCLING

Verwerken en recyclen van afval wordt steeds belangrijker, om de economie zo circulair mogelijk te maken en het werkelijke afval tot een minimum te beperken. Voor diverse afvalverwerkende bedrijven maken wij klantspecifieke machines om zo veel mogelijk herbruikbare grondstoffen uit het afval te halen. Denk hierbij aan trommelzeefinstallaties, sterrenzeefinstallaties, transportbanden, steen- en plastic scheiders en dergelijke. Onze toegevoegde waarde zit vooral in het vertalen van de kennis en ervaring van onze klanten in een technische oplossing die de gewenste functionaliteiten biedt.

Reparatie zeef

BULK HANDLING

Als Zeeuws bedrijf dat gevestigd is in Borssele naast het haven- en industriebied van Vlissingen-Oost, hebben wij regelmatig projecten die te maken hebben met bulk handling. Wij ontwerpen en bouwen alles wat nodig is om bulk goederen te laden, lossen, transporteren, zeven, wassen, mengen en op te slaan. Iedere fabriek of terminal heeft eigen eisen en wensen, waar wij op in spelen met een klantspecifiek ontwerp. Door gebruik te maken van standaardelementen kan dit toch op een economisch verantwoorde manier.

STUKGOED HANDLING

Wij helpen fabrieken en terminals efficiënter om te gaan met hun stukgoed. Bij een productieproces gaat de meeste aandacht uit naar de bewerkingen om het product te maken. Die zijn daardoor vaak goed doordacht en efficiënt. De meest winst is dan te halen in de optimalisatie van het intern transport en handeling van deze producten. Door de ruime kennis en ervaring van technische mogelijkheden kunnen we hiervoor de juiste oplossing aanbieden. Te denken valt aan specifiek ontworpen hijsmiddelen, transportkarren, speciale draaitafels, hangbaansystemen, bovenloopkranen etc. Om dit te realiseren luisteren we eerst naar de wensen van de klant en zullen we deze omzetten in een voorstel op tekening zodat dit met operators besproken kan worden. Naast het ontwerpen en produceren van deze tools zorgen wij ervoor dat deze zijn gekeurd en worden voorzien van de juiste documentatie, zodat er veilig mee gewerkt kan worden.

Hijsframe

VLOEISTOF HANDLING

Verschillende klanten van ons transporteren vloeistoffen door leidingsystemen en slaan ze vervolgens op in tanks. Wij zijn in staat om dergelijke systemen te ontwerpen en te bouwen. We berekenen de benodigde pompcapaciteit, leidingdiameters en passen de juiste appendages toe. Vervolgens wordt het leidingwerk met 3D CAD software getekend en geproduceerd in de werkplaats. Onze monteurs voeren de montage en installatie op locatie uit, waarna het systeem getest en in bedrijf genomen kan worden.

INFRASTRUCTUUR CONSTRUCTIES

Eén van onze grote doelgroepen is de Infrasector. Voor deze sector nemen wij diverse projecten aan. Zo leveren wij allerlei decoratieve inrichtingen, leuningwerken en diverse staalwerken. Vooral combinaties van roestvaststaal, Cortenstaal en kabelnetten zijn al geruime tijd erg populair.

PROCESOPTIMALISATIE EN VEILIGHEID

Om een proces optimaal te laten verlopen moeten de randvoorwaarden goed zijn. Denk hierbij aan een schone en veilige werkplek. Voor diverse klanten hebben wij stofafzuigsystemen, onderhoudsbordessen, veiligheidshekwerken en kooiladders mogen maken. Door deze toevoegingen kan het hoofdproces zo efficiënt mogelijk plaats vinden. Vooral als kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan zijn deze optimalisaties onmisbaar.

REPARATIES, REVISIES EN AANPASSINGEN

Wij voeren regelmatig allerhande reparaties, revisies en aanpassingen uit. Van shovelbakken, tot grijpers en containers, maar ook reparaties aan onder andere landbouwmachines.

STAALCONSTRUCTIES

Voor o.a. bouwbedrijven maken wij klant specifieke staalconstructies, die bijdragen aan het uiterlijk of het frame van het bouwwerk. Als bedrijf zijn we NEN1090 gecertificeerd en mogen we constructies lassen die in de executieklasse 1 en 2 zijn ingedeeld. Ook adviseren wij bouwbedrijven welke vormgeving ze het beste toe kunnen passen of welk materiaal het beste past bij het bouwwerk.