Over ons

HISTORIE

De historie van P. van Eijzeren brengt ons terug naar Aagtekerke begin de twintigste eeuw. Daar nemen de broers Izaäk en Jan van Eijzeren de smederij over van hun vader en oom. Ze schrijven zich in 1919 in bij de Kamer van Koophandel. Er worden paarden beslagen, landbouwmachines gerepareerd en later ook landbouwmachines verkocht. Als de zoon van Izaäk, Piet, in het bedrijf komt splitst van Eijzeren op. Jan blijft in Aagtekerke en Izaäk koopt samen met Piet een smederij in Borssele. Daar ontstaan de bedrijfstakken landbouwmechanisatie en constructie. Als gevolg van het smeedwerk wordt ook de tak installatietechniek gevormd.

In 1986 vestigt P. van Eijzeren zich op het industrieterrein Quistenburg in Borssele. Door de komst van het havengebied Vlissingen-Oost en de stijgende vraag naar moderne landbouwmachines ontwikkeld P. van Eijzeren zich steeds verder. De laatste twintig jaar gaat de groei samen met modernisering. Er komen twee nieuwe loodsen en een zelfstandige verspaningsafdeling. In 2016 wordt het mechanisatiedeel uitgebreid met een tweede vestiging in Zierikzee. In 2019 wordt het installatiebedrijf afgestoten en het eigen merk Fentum gelanceerd. Zo is P. van Eijzeren door de jaren heen uitgegroeid tot een modern en professioneel mechanisatie-, machinebouw-, en verspaningsbedrijf.

Vanaf 2021 is het bedrijf opgesplitst in een landbouwmechanisatie- en een constructie/machinebouwbedrijf. Zo is P. van Eijzeren door de jaren heen uitgegroeid tot twee moderne en professionele bedrijven, waar de vierde generatie inmiddels zijn intrede heeft gedaan.

Kantbank

VACATURES

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures. Wil je ons team toch komen versterken? Vul dan onderstaand formulier in! Vragen of opmerkingen? Stuur gerust een e-mail naar sgerritsen@vaneijzeren.nl

ERKEND LEERBEDRIJF

Zoek je een geschikte stageplaats? Wij zijn een erkend leerbedrijf en daar zijn wij trots op! Studenten leveren een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap, als modern en ondernemend bedrijf helpen wij hier graag aan mee. Wij bieden diverse (afstudeer)projecten aan op verschillende technische gebieden.

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Stuur gerust een e-mail naar sgerritsen@vaneijzeren.nl. Wil je direct solliciteren voor een stageplek? Vul dan het sollicitatieformulier hierboven in (zie vacatures)! Hieronder kun je lezen hoe andere studenten stage bij ons bedrijf ervaren hebben.