Ons team

Benieuwd naar ons team? Eigenlijk delen wij altijd onze projecten. Maar naast onze projecten zijn wij natuurlijk ook erg trots op onze collega’s. Daarom delen wij elke maand een verhaal over één van onze enthousiaste collega’s, dit verhaal is te lezen door op de foto te klikken! 


Arjan Duynkerke

Arjan Duynkerke, de man die zomer en winter in zijn zwarte blouse rondloopt, wie kent hem niet? Al 35 jaar is hij een bekend gezicht van ons bedrijf, bron van enorm veel technische kennis, leermeester en enthousiaste/behulpzame collega. Het is zijn rol om projecten als het ware te begeleiden zodat alles goed verloopt, hierbij heeft hij veel contact met onze klanten. Hij probeert iedereen wat bij te leren; zo leert hij onze stagairs het vak, geeft hij onze collega’s tips en neemt hij de marketingmedewerkster mee op pad.

Wat voor hem de grootste uitdaging is? ‘Nieuwe projecten of werkzaamheden uitvoeren’ vertelt hij terwijl hij glunderend naar de werkplaats kijkt. Het leukste vind hij de diversiteit van zijn werk. Door collega’s en afdelingen te verbinden probeert hij projecten van begin tot eind vloeiend te laten verlopen. Zijn doel is om klanten een goed gevoel te bezorgen en om uiteindelijk mooie projecten op te leveren.


Maud Wigman

Wanneer ik langs loop om foto’s te maken van het project waar ze mee bezig is, vraag ik hoe ze het toch allemaal voor elkaar krijgt. Lachend kijkt ze me aan en terwijl we samen naar een enorme tekening staan te kijken, zegt ze bloedserieus ‘maar dit kan iedereen hoor, gewoon goed kijken…’

Een nieuwe kennismaking met.. Maud Wigman. Maud werkt bij ons als constructiebankwerker, draagt het liefst elke dag een andere bril, is 23 jaar oud en daarmee de (enige) powervrouw van onze werkvloer. Met een verleden als glasblazer kwam ze bij ons terecht met weinig technische kennis. Toch duurde het niet lang voordat zij haar weg vond in de technische mannenwereld, ondertussen is ze erg goed in haar vak en wil ze je gerust wat uitleggen/leren.

Door collega’s wordt ze omschreven als een slimme en leergierige harde werker die aan één woord genoeg heeft. Haar uitgesproken mening is bij de collega’s zeer welkom.

Wat voor haar de grootste uitdaging is? Een groot project vanaf het begin tot het eind voltooien. Dus beginnen met het lassen van alle kleine onderdelen tot aan de montage in een grote afvalloods. Kortom iemand waarvan je er eigenlijk 10 in je team wilt hebben, wij zijn trots op haar!

 

 


Tim Glasbergen

Een drukke planning en dan een plasmasnijmachine die last heeft van wat mankementen. Je kan jezelf voorstellen dat dit irritant is en gezeur oplevert. Maar dan ken je Tim nog niet, klagen en zeuren staat niet in zijn woordenboek.

Tim Glasbergen, onze vriendelijke collega met een belangrijke rol. Waar Tim is, is muziek (dat verklaart de radio bovenop het besturingssysteem), daarnaast weet hij veel over auto’s, eet hij veel fruit en is hij een gezellige toevoeging tijdens de pauzes.

Hij is onze steun en toeverlaat als het gaat om de plasmasnijmachine. Als geen ander binnen ons bedrijf beheerst hij deze (en bijbehorende) machine(s). Dit vindt hij dan ook het leukste aan zijn job ‘het eigen baas zijn’. Eigenlijk is hij de start van alle projecten, door al het plaatwerk te nesten en snijden kan de rest van het team verder met de projecten.

Collega’s omschrijven Tim als een bereidwillige, harde werker die altijd klaar staat. Daarnaast denkt hij mee in procesverbetering en kostenbesparing. Tim is de man die als laatste de werkplaats verlaat, de auto’s nog even binnen rijdt en de deuren op slot doet. De enthousiaste man die iedereen tevreden wil stellen. Loop je langs dan gaat zijn helm al gauw af, waarna hij gerust tijd voor je maakt. Opnieuw een echte topper uit ons team!


Bram Steendijk

Deze keer een kennismaking met iemand van het engineeringskantoor; Bram Steendijk. Hij is de collega die mijn naam in liedjesvorm zingt wanneer ik binnenkom, de sfeermaker en kundige jonge gast die het liefst honderd en één dingen tegelijk doet. Op vrijdagmiddag is hij chef lunch; zonder onze Bram geen broodjes van Helens Bakery.

Bram werkt ondertussen 6,5 jaar als projectengineer bij ons bedrijf. In zijn vrije tijd kun je hem altijd bellen voor een feestje of een wintersport vakantie. Onder werktijd altijd in voor een grapje maar ook een harde, serieuze werker die breed inzetbaar is, van barcontainer tot sterkteberekening, allemaal geen probleem.

Door collega’s wordt Bram omschreven als een gezellige en behulpzame collega. Hij is rustig, superaardig en (soms iets te) bereidwillig, kortom hij staat altijd voor iedereen klaar en is de vrolijke noot van ons team!

Waar Bram het meeste van geniet? Het leuke team en de diversiteit van zijn job. Naast tekenwerk en calculaties, moet er ook wel eens worden ingemeten op locatie bij de klant. Ook voor een middagje werkplaats, of (de)-montage draait hij zijn hand niet om!


Aarnout Aarnoutse

Kennismaken met de verspaningsafdeling! Vandaag is het de beurt aan onze collega Aarnout Aarnoutse. Ondertussen al 14,5 jaar een vertrouwd gezicht op onze verspaningsafdeling. Komt elke ochtend op zijn rode scooter en klompen naar Quistenburg 21, heeft veel verstand van camera’s en hobbyt in zijn vrije tijd graag met technisch lego. Vaak te vinden bij de Puma 400 draaibank die hij met gemak bedient.

Een ochtendmens, want zodra wij rond 7.30 uur starten met het bakje koffie nog in onze hand, is Aarnout vaak al heel wat verspaningswerkstukken verder. Loop je dan nog ietwat suf door de verspaningsafdeling, dan kijkt hij je lachend aan en vertelt hij met (gepaste) trots wat hij al allemaal gedaan heeft.

Door collega’s wordt Aarnout omschreven als een super behulpzame en betrokken collega, die door de jaren heen erg behendig is geworden in verspanen, de man die alles ziet en op de hoogte is van elk nieuwtje binnen PVE, een echte doener met een heldere kijk op zijn werk. Leuk nieuwtje; binnenkort wordt hij ook Kiheung bedfreesmachine specialist.  

Wat de grootste uitdaging voor Aarnout is? Grote werkstukken zoals frames en nivelleerschijven draaien, frezen en kotteren. Hoe groter, hoe leuker!


Jurian de Klerk

Een enthousiaste reactie, laskap onder zijn arm en een big smile zodra ik foto’s kom maken. Vandaag maken we kennis met Jurian de Klerk. Begon in 2014 als BBL’er, werd al gauw onderdeel van ons team en is sindsdien niet meer weggegaan. Met zijn papieren op zak is hij doorgegroeid tot volleerd gecertificeerd lasser.

Dagelijks rijdt hij (behoorlijk vroeg, want hij is elke dag om 7 uur aanwezig) in zijn rode bus, door de tunnel met hardstyle op standje burenruzie. Een festival in het weekend of een biertje na werktijd slaat hij zeker niet over en om tot rust te komen van de hectiek en uitdagingen binnen PVE wordt er in het weekend gevist.

Als team zijn wij trots op onze collega die ons al heel wat jaartjes ondersteunt. Hij wordt omschreven als een bereidwillige, gedreven collega die de rest van het team met plezier adviseert en assisteert. Hij presteert dan ook het beste met afwisselend werk, van kleine projecten tot een uitdagend S690 lasproject. Wij hopen dat hij de weg naar Borssele nog lang blijft vinden!


Roelof Francke

Een nieuw jaar! We maken kennis met één van de fitste mensen van PVE.. Weer of geen weer, Roelof Francke fietst elke dag naar zijn werk (60 km!!). Naast zijn sportiviteit is het een mannetje van alles, heeft hij een netwerk van Borssele tot aan Afrika (letterlijk), levert hij een flinke bijdrage aan de telefoonrekening, zet hij zich in als vrijwilliger voor de kerk en is hij trotse bewoner van het prachtdorp Aagtekerke.

Met alle kennis en ervaring die hij door de jaren heen heeft opgebouwd, is hij ons team 5 jaar geleden komen versterken als hoofd inkoop. Dat ging hem prima af, totdat er extra handen nodig waren voor onze eigen productenlijn Fentum. Een nieuwe uitdaging, want sinds 2021 is hij benoemd tot productiemanager van Fentum. Organiseren, meedenken en praten als Brugman gaan hem gemakkelijk af.

Door collega’s wordt hij omschreven als een luisterend oor, een bloedfanatieke, meelevende en fijne collega om mee samen te werken, de man die zoveel mogelijk op een dag doet en als nog voor je klaar staat.

Roelof’s grootste uitdaging? Het gehele proces van Fentum begeleiden, dus van inkoop tot en met oplevering van de mooiste spitmachines en zaaibalken!


Maarten Harthoorn

Opleiding gehaald!

Maarten Harthoorn is precies een jaar bij ons in dienst en heeft afgelopen week zijn verspaningsdiploma behaald. Als BBL student kwam hij bij ons terecht en maakte uiteindelijk een werkstuk waarin alle verspaningstechnieken voorbij komen. Over dit werkstuk werd een rapport geschreven én met succes! Daar zijn wij natuurlijk erg trots op!

Net zoals de rest van de verspaningsafdeling is hij altijd vroeg uit de veren. Ook komt hij op zaterdagochtend rustig langs om nog wat af te maken, te klussen en onderhoud uit te voeren aan onze draaibanken. Maarten is een harde werker die in zijn vrije tijd vist, klust en erg van snelheid houdt (rijdt in een prachtige witte BMW en is amper bij te houden tijdens ons teamuitje op de kartbaan).

Wat hij het leukste vindt aan zijn werk? “Nou dat je na het instellen van de machine een mooi resultaat krijgt en dat iedere dag hier anders is. Het is elke dag weer een uitdaging om zoveel mogelijk draaibanken (tegelijkertijd) draaiend te houden en om vanuit een oud versleten onderdeel, met nieuw materiaal een weer ‘als nieuw’ exemplaar te maken.”

Last but not least is Maarten behulpzaam
Want wanneer we de vrijdagmiddagapp (interne WhatsApp-groep waarin we de week doornemen) voorbereiden, verzorgt hij het onderdeel verspaning. Een collega die wij enorm hebben zien groeien binnen 1 jaar. Hij wordt omschreven als een ijverige en nauwkeurige werker, bedient twee of zelfs drie machines tegelijk en wordt in de toekomst onze Puma 400 specialist!


Jordi Wouters

Dagelijks vergaderingen en dan twee vergaderruimtes zonder planning? Het kostte Jordi wel geteld 5 minuten, twee locaties in Outlook waren geboren en sindsdien zijn dubbele vergaderingen verleden tijd.

Dat brengt ons bij de kennismaking met één van de heren Wouters binnen PVE. Jordi Wouters is onze gedreven projectengineer, woont tegenwoordig lekker dicht bij de zaak en is net in het huwelijksbootje gestapt.

Jordi is ondertussen ervaren klusser, loopt (bijna) elke middagpauze een polderrondje met het 12-uur wandelteam en is wel te porren voor een goede vakantie of een rondje op de motor. Dit jaar ontdekten wij als team dat hij naast engineer ook redelijk goed de weg weet in de ICT wereld. Hij gaat een ICT vraag niet zomaar uit de weg, iemand die onze computerproblemen verhelpt is goud waard!

Door collega’s wordt hij omschreven als; een prima en enthousiaste collega die zich niet gek laten maken. Hij blijft rustig, is behulpzaam, neemt veel werk op zich en heeft altijd een antwoord klaar staan. Misschien een tikkeltje dwars maar dat kan in de engineeringswereld wel eens van pas komen!

Grootste uitdaging voor Jordi? Een zo simpel mogelijke oplossing verzinnen voor de meest uiteenlopende projecten!


Marc Witte

Vandaag maken we kennis met één van onze ‘Wittes’. Marc Witte is onze rustige collega, die je er voor de gezelligheid goed bij kunt hebben (ook wel omschreven als ‘goeie gast’). Bron van pepermuntjes, soms nummer 17 en behaalde een jaar geleden zijn diploma als constructiebankwerker.

Voor zijn werk hoeft hij niet ver te rijden (inwoner van Borssele), maar in zijn vrije tijd maakt hij de nodige meters. Dan ruilt hij zijn overall in voor een crosspak en rijdt hij op zijn Suzuki crossmotor, regelmatig trainingen en wedstrijden. De overige tijd besteedt hij in de lokale keet waar regelmatig een biertje gedronken wordt.

Je maakt hem blij met een nieuwe laskar en grote S690 lasprojecten. Wat Marc het leukste vindt? ‘De afwisseling tussen alle projecten en constructies; en deze echt vanaf het begin tot aan het einde zelf mogen maken’. Dat was goed terug te zien in een constructie van 7,5x4x3,5 meter. Marc heeft deze de afgelopen weken volledige onder handen genomen: van boren en hechten tot positie- en aflassen, hij doet het allemaal! Collega’s omschrijven hem als een stille genieter die hard en secuur werkt, leergierig is en soms een tikkeltje dwars.


Bas Daalhuizen

Maandag is altijd onze ‘lichte paniekdag’ en dat komt doordat deze kerel op maandag niet bij ons werkt. Bas Daalhuizen: onze planner, 25 jaar jong, krijgt hij stress dan kan de rest van de zaak gerust gaan rennen.

Startte als stagiair werktuigbouwkunde, werkt(e) graag met zijn handen maar collega Arjan zag meer potentie. Al gauw werden zij een goed team en tegenwoordig houdt Bas de volledige constructieafdeling draaiende. Een belangrijke schakel die de engineering, werkplaats en de montageploeg aan elkaar verbindt.

Hij; neemt circa 50 keer per dag de telefoon op, kan slecht relaxen, mist geen (schuur)feestje binnen Zeeland, is vrijwilliger bij elke gebeurtenis in Aagtekerke, crost één keer in de zoveel tijd (en staat dan ook gelijk op het podium), komt werken met gebroken ribben want ‘je moet jezelf niet aanstellen’ en houdt van Hollandse kost waar je vork doorheen zakt.

Wordt omschreven als een rustige kerel, die zich niet gek laat maken. Zijn kracht is vertrouwen van de klant winnen. Hij: heeft inschattingsvermogen, is aangenaam in omgang, schakelt snel, denkt in oplossingen en is een echte aanpakker.


Marcel Krijger

Vandaag maken we kennis met de altijd vrolijke Marcel Krijger, bijna 18 jaar en een echte Bosseláer. In zijn vrije tijd gaat hij graag magneetvissen, sporten of op zoek naar verborgen schatten met zijn metaaldetector.

Hij begon zijn pve carrière met vakantiewerk en een daarop volgende stage waarbij hij hielp op de werkvloer. Dat smaakte naar meer en dus besloot hij de BBL opleiding constructiebankwerker te volgen. Dat pakte voor ons goed uit want hij voelde zich wel thuis in onze werkplaats.

Elke ochtend hoor je hem van ver aankomen op zijn Tomos. Maar binnenkort verwachten we hem in zijn grijze Golf 4 want hij heeft recent zijn rijbewijs gehaald. Daarnaast spotten we hem de laatste tijd vaak met zijn laskap op, erg leuk want hij heeft het lassen aardig onder de knie.

Wij omschrijven hem als een slimme jonge kerel, altijd geïnteresseerd in zijn collega’s, doet erg zijn best en is leergierig, ook kunnen we ontzettend veel met hem lachen. We hopen dan ook dat hij ons team (ook na zijn opleiding) blijft versterken!