Infrastructuur constructies

STAIRWAY TO HEAVEN

Vandaag een terugblik naar 2016. Wij realiseerden toen een mooie opdracht genaamd ‘Stairway to heaven’. In dit corten stalen kunstwerk zijn 44 kindertekeningen over Dikkertje Dap verwerkt. Het kunstwerk is te vinden in Kapelle, de geboortestad van Annie M.G. Schmidt. De kunstenaars Paul en Menno de Nooijer hebben zelf de kindertekeningen omgezet in snijbestanden voor onze plasma- en autogeensnijmachine. Deze opdracht was een echte uitdaging voor ons team.

 

WATERDUNEN

Kunstachtig snijwerk! We zijn al vele jaren gespecialiseerd in de verwerking van cortenstaal, het mooie van dit materiaal is dat het een kunstachtig uiterlijk heeft en voor creatieve mensen een uitdaging geeft.

Zo hebben wij in samenwerking met @Buro Ruimte en groen, het natuur- en recreatiegebied Waterdunen in West-Zeeuws-Vlaanderen opnieuw weer een stukje mooier gemaakt. Zo mochten wij diverse borden en vogelsilhouetten uit cortenstaal opleveren. Deze constructies zijn voorzien van een Waterdunen logo.

In 2014 hebben wij voor Waterdunen een vogeltelpost geconstrueerd. Van ver af ziet de vogeltelpost eruit als een schip. De post is zo ontworpen dat het bij alle windrichtingen beschutting biedt. Misschien wel een aanleiding om dit mooie gebied in Zeeland eens te bezoeken!

 

CORTEN STALEN AFVALBAKKEN

Voor de Groencombinatie Schouwen-Duiveland hebben wij Corten stalen afvalbakken mogen ontwerpen en leveren. Verschillende afvalbakken van dit project zijn te vinden rondom de stranden van Burgh-Haamstede en Renesse.

 

BIRD EYE

Voor een kunstwerk/uitkijkpunt in een natuurgebied hebben wij verschillende onderdelen geconstrueerd. Zo hebben wij een wenteltrap bestaande uit verschillende trapbomen/leuningen gefabriceerd. Daarnaast hebben wij balustrades toegevoegd voor extra veiligheid. 

Benieuwd naar dit uitkijkpunt? Klik voor meer informatie op de afbeeldingen!

 

AANDRIJVING BRUG

Voor dit project mochten wij de aandrijving van deze ophaalbrug realiseren. De constructie/aandrijving bestaat uit een hoofddraaipunt, vertragingskast, verschillende liertrommels, regenkappen etc. Ten slotte hebben wij de diverse draai- en hijspunten maar ook de aandrijving/lierconstructie op locatie (Arnemuiden) gemonteerd.

HERINRICHTING WINKELCENTRUM HELLEVOETSLUIS

In 2020 hebben wij het winkelcentrum van Hellevoetsluis een ‘make-over’ gegeven. We hebben boeketten in diverse afmetingen gemaakt inclusief zitranden maar ook diverse plantvakken, boomroosters, boomspiegelplinten, fietsbeugels, trappen en keerwanden. Door deze klus is het winkelcentrum Struytse Hoeck weer helemaal klaar voor de komende jaren!

 

UITKIJKPUNT RILLAND

Voor de Provincie Zeeland hebben wij begin november (2020) deze zuil met opstapje gefabriceerd en gemonteerd. Het ontwerp van het informatiepunt en het opstapje is van Buro Ruimte & Groen. Door de gemonteerde verrekijker kan de Westerschelde van dichtbij bewonderd worden. En met een beetje geluk worden er door de verrekijker ook zeehonden gespot. De zuil in Rilland is voorzien van een windroos, een bijbehorend maatwerk detail.

Poort zeekadetten

Voor grondbewerkingsbedrijf Blijdorp B.V. hebben wij in oktober 2020 een mooi project mogen vervaardigen. Deze poort in Schiedam moest vervangen worden.

Op basis van een aangeleverde schets en de wensen van onze klant hebben wij een werkbare tekening gemaakt. In onze werkplaats is de poort gefabriceerd en wij hebben de poort thermisch laten verzinken. Hierna hebben wij de oude poort gedemonteerd en de nieuwe gemonteerd zodat deze alleen toegankelijk is voor bevoegde persoon. Een maatwerk detail: bovenin het gaaswerk is een Zeekadetkorps logo gefabriceerd

 

PROJECTEN BORSELE

Voor de gemeente Borsele hebben wij al diverse projecten mogen uitvoeren.

BELEVINGSPUNTEN

Voor een klant hebben wij in 2020 leuningen en staalwerk mogen fabriceren voor de belevingspunten in Bergen op Zoom

BOOMROOSTERS

Voor diverse gemeenten en bedrijven hebben wij boomroosters gemaakt zoals hier in Tilburg

RECLAMEZUIL

In samenwerking hebben wij een reclamezuil ontwikkeld om LED-schermen op te hangen. Op deze staalconstructie liggen bordessen, deze zijn te bereiken middels een kooiladder

DIVERSEN LEUNINGWERK

In het verleden hebben wij diverse leuning- en hekwerken geconstrueerd en gemonteerd!