Engineering

Om van idee naar eindproduct te komen is er een engineeringstraject nodig. Tijdens dit traject worden ideeën, wensen en eisen van de opdrachtgever gevormd tot een praktisch uitvoerbaar ontwerp. Onze engineers maken gebruik van moderne CAD software om dit traject in te vullen. Van ontwerp, naar detail, tot aan praktische uitvoering, bij van Eijzeren smelten theorie en praktijk samen. 

Hoe gaat uw technisch project er uitzien? En minstens zo belangrijk: wat gaat het kosten? Onze engineers maken hoogwaardige visualisaties en simulaties, zodat u al in een vroeg stadium een goed beeld krijgt van het resultaat. De ontwerpkosten en doorlooptijden gaan hierdoor omlaag.

ONTWERPFASE

Wij maken graag de koppeling tussen creatief denken en praktische uitvoerbaarheid. Ons engineeringsteam bestaat uit zes enthousiaste engineers, zij staan dicht bij de werkvloer en zijn daardoor goed op de hoogte van wat de mogelijkheden zijn. Met behulp van 3D Cad software zijn wij in staat om al in een vroeg stadium een idee om te zetten in een 3D model. Naast een 3D model, maken wij ook sterkteberekeningen om de veiligheid te waarborgen en extra kosten te voorkomen. De zogenaamde dummy geeft een beeld bij de ideeën die u als klant heeft, zonder te verzanden in details.

Hiermee kan de haalbaarheid van het plan worden getoetst, zonder dat er een lang en duur pre-engineeringstraject nodig is. De grootste winst komt echter daarna, want de dummy die gemaakt is tijdens de ontwerpfase, vormt de basis voor de detailleringsfase. Naast de visualisering van het plan, wordt er ook een eisenpakket opgesteld in dit stadium. De praktische eisen van onze klanten vertalen wij naar technisch meetbare eisen die straks de meetlat vormen in de detailleringsfase.

DETAILLERINGSFASE

In deze fase is duidelijk welke richting het ontwerp op moet en borduren we verder op de dummy die gemaakt is in de ontwerpfase. Deze wordt productierijp gemaakt door het maken van technische keuzes en de onderbouwing en uitwerking daarvan, zoals materiaalkeuze, profiel/plaatkeuze, welke las/bout verbindingen we nodig hebben, hoe draaipunten, aandrijvingen en dergelijke er uitzien en welke coating er wordt toegepast. Indien nodig word er een sterkteberekening gemaakt en toegevoegd aan het constructiedossier.

Het eisenpakket wat in de ontwerpfase met de klant samengesteld is, dient in deze fase steeds als meetlat naast het ontwerp. Om de ontworpen constructies, machines of apparaten ook daadwerkelijk te produceren zijn werktekeningen nodig met maatvoering, toleranties en eventuele specifieke aanwijzingen. In dit stadium is de communicatie met de werkvloer van groot belang. Een correct en overzichtelijke tekening is de basis voor een goed eindproduct.