Engineering

Engineering machinebouw

Om van idee naar eindproduct te komen is er een engineering machinebouw proces nodig. Ons team bestaat uit vijf enthousiaste engineers die gebruiken maken van moderne 3D CAD software. Doordat onze engineers dicht bij de werkvloer staan, zijn ze goed op de hoogte van de (on)mogelijkheden voordat een project uitgevoerd wordt. Bij van P. van Eijzeren constructie/machinebouw smelten theorie en praktijk samen; lever ons gerust een uitdaging, wij denken graag mee!

 

ONTWERPFASE

Met behulp van 3D CAD software kunnen wij in een vroeg stadium, ideeën om zetten in een 3D model. Dit voorontwerp voorkomt een lang en duur engineeringsproces en laat vroegtijdig zien wat de (on)mogelijkheden zijn. Het voorontwerp geeft een beeld bij de ideeën die u als klant heeft, zonder te verzanden in details.

Engineering Machinebouw
engineering machinebouw

ADVISERING

Met onze opgebouwde ervaring en expertise helpen wij u graag om tot uw gewenste ontwerp te komen. Zo denken wij mee in het optimaliseren van een proces, het verbeteren van de veiligheid en eventuele kostenbesparing. De ideeën, wensen en eisen die u ons levert vertalen wij naar een praktisch uitvoerbaar ontwerp.  

STERKTEBEREKENINGEN

Om het ontwerp te toetsen op vervorming en optredende spanningen gebruiken wij de Eindige Elementen Methode. Met behulp van speciale software voeren wij berekeningen uit en optimaliseren we het ontwerp, zodat de juiste materiaalkeuzes worden gemaakt en het ontwerp de ideale vorm heeft. Deze berekeningen waarborgen de veiligheid, maken risico’s inzichtelijk en voorkomen extra kosten.

DETAILLERINGSFASE

In deze fase gebruiken we het voorontwerp als basis voor de concrete uitvoering van het project. Het voorontwerp wordt productierijp gemaakt door het maken van technische (materiaal)keuzes en de onderbouwing en uitwerking daarvan. Het eisenpakket wat in de ontwerpfase met de klant samengesteld is, dient in deze fase steeds als meetlat naast het ontwerp. Om het ontwerp daadwerkelijk te produceren zijn werktekeningen nodig met maatvoering, toleranties en specifieke aanwijzingen. In dit stadium is de communicatie met de werkvloer van groot belang. Een correcte en overzichtelijke tekening is de basis voor een goed eindproduct.

Neem contact op

Heeft u een vraag aan onze afdeling Engineering? Neem contact op via onderstaande gegevens.

engineering@vaneijzerenmachinebouw.nl of bel 0113 352040 (keuzemenu 2)