Eijzersterke oplossingen in constructie en machinebouw

Eijzersterke oplossingen in constructie en machinebouw van A-Z

Ons team ontwerpt én bouwt constructies en machines die organisaties verder helpen. Deze unieke  denk- en werkwijze wordt breed gewaardeerd.

DEME Building Materials B.V. in Vlissingen, is een zand- en grindhandel in Vlissingen-Oost

Zeeschepen lossen er op zee gewonnen zand en ballast via een losband naar de wal. Daar worden de producten gewassen, gezeefd, gebroken en in fracties opgeslagen. Tenslotte worden deze met een laadband in zee- en binnenvaartschepen geladen voor verder transport.

Aanpassing laadband voor het afhandelen van grotere schepen

Om ook grotere schepen efficiënt te kunnen laden, pasten wij de constructie aan. Tegelijk plaatsten we een nieuwe hijslier en leverden het gehele project volgens de machinerichtlijn op. Dit ism met onze partners Dromec Winches en Keuring Service Zeeland. Omdat de laadband maximaal een week ‘gemist’ kon worden was een perfecte voorbereiding vereist. Dankzij goed project-management was de laadinstallatie binnen vier dagen operationeel.

Het resultaat? Een tevreden klant!

Machinist- en radiateurbescherming Cat950L

Voor ZTZ Logistics b.v. mochten wij een wiellader CAT950L aanpassen. Dit met een dakversteviging en kooi rondom de cabine die de machinist optimaal beschermt. Ook is deze shovel voorzien van een radiateurbescherming die bevestigd is op het bestaande contragewicht. Voortaan kan deze shovel veilig en goed beschermd schepen laden en lossen!

Hijsconstructie kraan

Ook mochten wij drie rupskranen voorzien van een hijssysteem. Vereiste? De hijspunten mochten niet buiten het kraanwerk komen. Dit losten wij op met een scharnierbuis die tussen de rupsen valt. Bij het hijsen van de kraan in bijvoorbeeld het ruim van een schip komen de hijspunten naar buiten zodat de hijskettingen geen beschadigingen aan de rupsen kunnen veroorzaken.

Dit alles is gerealiseerd incl. certificaatwerk, met o.a. een hijstest, ultrasoon lasonderzoek en gecertificeerd laswerk!

Goed verhaal, lekker kort

Dromec gaf ons de opdracht om acht verhaalkoppen te bewerken. Een mooie klus met eerst even wat uitleg: ‘Verhaalkoppen’ worden op ‘kaapstanders’ geplaatst. Samen worden deze ingezet om (stroom)kabels vanaf de zeebodem op een windmolenplatform te trekken.

Deze kaapstanders hebben een piektrekkracht van 12T.

Het unieke van de kaapstanders is dat ze een voorspanner hebben om de onbelaste zijde van de kabel vast te houden. Dit is in principe fysiek zwaar en risicovol handwerk! Vanwege de toepassing op zee is er gekozen voor een corrosiebestendige, lichtgewicht aluminiumsoort.

Mooi dat wij weer een bijdrage mochten leveren aan veiliger, lichter en slimmer werken.

Peter van Eijzeren

[directeur]

Malou Maljaars

[marketing]