Efficiency in bedrijf!

Afwerpwagen vult loods super-efficiënt  

Hoe kunnen wij onze loods efficiënter vullen met bulkgoederen?
Voor dergelijke vragen kun je onze engineers wakker maken. In samenwerking met onze bulk-terminal klant uit Terneuzen werd een ontwerp voor een ‘slimme afwerpwagen’ uitgewerkt. Het resultaat stemt de klant tevreden. Dit t.a.v. de constructie, de montage ter plekke (op 17 m. hoogte) en de ingebruikname.

Bam! Binnen 8 weken van opdracht tot oplevering

Aanvullende vraag: ‘Kan dit project binnen acht weken gereed zijn?’
Ook die vraag is met ‘ja’ beantwoord. De afwerpwagen bestaat uit drie onderdelen:

  1. Een bovenwagen | Staalconstructie die via vier aangedreven wielen over rails loopt
  2. Een onderwagen | Stalen frame dat d.m.v. aandrijvingen roterend beweegt
  3. Een zwenkband | Gemonteerd onder onderwagen verspreidt deze de bulkgoederen.

Wij leveren graag meerwaarde; dat zit in ons DNA
Dit betekent dat we open staan voor uitdagingen. We zijn oprecht benieuwd naar de behoeftes van mensen en bedrijven op het gebied van machinebouw. Zo zijn we ook aan tafel gekomen bij het bedrijf waarvoor we deze afwerpwagen mochten mee-ontwikkelen en bouwen.
Dus als u een machinebouwer zoekt die graag extra stappen zet, ga ik graag met u aan tafel. Al was het alleen maar omdat ik benieuwd ben naar uw visie en ambities.

De afdeling verspaning draait als nooit tevoren!

Grootscheepse interne bedrijfs-herindeling resulteert in tijdwinst, meer werkplezier én efficiency
Doordat ons magazijn een centrale plek heeft gekregen en het verruimde kantoor van Marco de Bruine (chef verspaning) nu direct aan de afdeling verspaning grenst, bevinden alle verspanings-gereedschappen zich direct bij de verspaners met de gouden handjes. Het afgelopen kwartaal leverden zij weer én meer topwerkstukken op. De afdeling draait nog gesmeerder dan voorheen en dat geldt dus ook voor het magazijn! Exact volgens plan.

Ontdek wat onze verspaningsafdeling u te bieden heeft

De herindeling van onze werkplaatsen, magazijnen en de herstructurering van de verspaningsafdeling heeft ervoor gezorgd dat wij efficiënter zijn gaan werken. Hierdoor is er meer ruimte ontstaan voor nieuwe ontwikkelingen en kan de afdeling meer werk aan. Ook kunnen we hierdoor meer tijd en aandacht besteden aan complexe vraagstukken op het gebied van verspaning. En dit laatste is dan ook precies de kant die we op willen.

 

Speciaal S690 lasproject voor Vervaet

Voor Vervaet fabriceerden wij 33 triangels en diverse hefbokken
Deze onderdelen worden verwerkt in landbouw-bemestings-machines en worden gemaakt uit speciaal ‘hogesterktestaal S690’. Bij deze staalsoort zijn de juiste opwarm- en afkoeltijden van groot belang. Zo dient het te lassen materiaal vooraf verwarmd te worden tot ca. 150° graden. Direct na het lassen, worden deze ingepakt in isolatiemateriaal voor gecontroleerde afkoeling en ter voorkoming van scheuren in de lassen.

Een mooi traject voor onze lassers voor wie eigenlijk niets te ‘lastig’ is

Fitten en lassen

Als de afmetingen het toelaten stellen en fitten we ‘onze producten’ op een opspantafel. Uw garantie voor een hoge maatnauwkeurigheid en dit werkt ook positief door in het verdere lasproject bijvoorbeeld m.b.t. het voorkomen van krimp tijdens het lasproces. Zo houden we grip op het productieproces en de gevraagde toleranties. 

NEN1090 gecertificeerd

De NEN1090-certificering waarborgt het mogen en kunnen lassen van constructies in de executieklasses 1 en 2. Daarnaast bieden wij diverse lasmethodekwalificaties aan en beschikken over een groot aantal laskwalificaties die we jaarlijks up-to-date houden. Als een bepaalde opdracht erom vraagt, zijn we bereid ons te kwalificeren voor een afwijkende lasmethode.

 

Hoog bezoek op de werkvloer

Onlangs bezochten zo’n 100 ondernemers van OVB ons bedrijf
Het is natuurlijk altijd mooi om je bedrijf te laten zien aan mede-ondernemers en geïnteresseerden en het levert altijd iets op. Zo ook vandaag: uitbreiding van het netwerk, meer kennis van onze diensten en producten bij derden en zelfs enkele aanvragen. Bovendien was de sfeer geweldig goed en ook daar doen we het voor.

Peter van Eijzeren

[directeur]

Malou Maljaars

[marketing]